Fagskolegrad i eldrehelse

Fagskolen Vestfold og Telemark har i samarbeid med Fagskolen Aldring og helse tatt initiativ til en desentralisert, fleksibel og modulbasert utdanning innen eldrehelse.

Fagskolen eldrehelse - fagskolen aldring og helse - modulbasert - kompetanseheving helse

Nettbasert med samlinger

Studiet varer

Modulbasert

Studiepoeng

60

Studiested

Porsgrunn

Studiestart

August 2025

Kurskode

MM

Denne utdanningen er et prosjekt som utvikles i samarbeid med Notodden og Midt-Telemark kommuner i perioden 2023 – 2026.

De ulike modulene tilbys til helsefagarbeidere/hjelpepleiere/omsorgsarbeidere som jobber i den kommunale helse- og omsorgstjenesten eller i spesialisthelsetjenesten i Telemark eller Vestfold fylke. Ansatte fra Midt-Telemark og Notodden som søker vil bli prioritert, da de to kommunene er samarbeidsparter i prosjektet. Studenter som allerede har gjennomført og bestått enkeltmoduler vil også bli prioritert.

Utdanningen er modulbasert og fleksibel. Du velger selv hvor mange moduler du ønsker å gjennomføre, og i hvilken rekkefølge du tar dem.

Opptakskrav +

a) Relevant fag- eller svennebrev, eller
b) Søkere som ikke har fag- eller svennebrev, men som har fylt 23 år, kan søke opptak på grunnlag av realkompetanse.

Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fag-/svenneprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass med vilkår om bestått prøve i løpet av første semester. Legg ved lærekontrakten ved søknaden i Samordna opptak, som dokumentasjon på at du skal avlegge fagprøven til høsten.

Relevante fagbrev +
  • helsefagarbeider
  • hjelpepleier
  • omsorgsarbeider
Oppbygging og arbeidsformer +

Utdanningen er modulbasert og fleksibel. Du velger selv hvor mange moduler du ønsker å gjennomføre, og i hvilken rekkefølge du tar dem.

Hver modul vil være nettbasert med enkelte fysiske samlinger. Alle modulene er vektet til 10 studiepoeng. For å få en fagskolegrad i eldrehelse må du ha 3 valgfrie og 3 obligatoriske moduler. Det er til nå utviklet 3 obligatoriske og 5 valgfrie moduler.

Valgfrie moduler: 

  • Miljøbehandling i praksis
  • Palliasjon
  • Demens og utfordrende atferd
  • Eldre og rus

Obligatoriske moduler 

  • Geriatrisk sykepleie
  • Personsentrert omsorg, relasjon og kommunikasjon
  • Kvalitetsutvikling og forbedringsarbeid
Kompetanse og jobbmuligheter +

Med en fagskolegrad i eldrehelse får du spesialisert kompetanse som styrker din rolle i helse- og omsorgstjenestene. Studiet gir deg dypere forståelse for eldre menneskers helse, livskvalitet og behov. Du lærer om forebygging, behandling, rehabilitering og tilrettelegging for en verdig alderdom.

Denne kompetansen gjør deg godt rustet til å ta på deg mer ansvar og bidra aktivt til å heve kvaliteten i tjenester som hjemmebasert omsorg, sykehjem, rehabiliteringsenheter og andre helsetilbud for eldre. Studiet vektlegger tverrfaglig samarbeid, etiske problemstillinger og kommunikasjon, noe som gjør deg til en tryggere og mer kompetent fagperson.

Skolens studieplan +
Slik søker du +

For å søke på denne utdanningen benytter du vårt lokale søknadsskjema. Utdanningen benytter ikke samordna opptak.

Nederst på denne nettsiden finner du oversikt over når de ulike modulene har planlagt oppstart. Når du vet hvilke moduler du ønsker å søke opptak på, går du til vårt lokale søknadsskjema.

Gå til lokalt søknadsskjema.

Kostnader +

Selve utdanningen er gratis, men det påløper en semesteravgift som dekker blant annet medlemskap i Studentsamskipnaden og medlemskap i Organisasjonen for Norske Fagskolestudenter (ONF).

I tillegg må du påberegne noen kostnader til litteratur og utstyr.

Les mer om semesteravgift og kostnader for våre studenter her.