Denne fordypningen lar deg gjennomføre fordypningsemnene til vår høyere fagskolegrad innen bygningsautomatisering. Undervisningen går over tre semester, og varigheten på utdanningen blir 1,5 kalenderår.
Det vil være to samlinger av tre dager, per semester. Den resterende undervisningen vil være nettbasert med en undervisningskveld per uke (16:00 - 20:00) på en fast dag.
Denne utdanningen er ikke søkbar via Samordna opptak, du søker om opptak direkte til fagskolen via "Søk her" knappen på høyre hånd.
Opptakskrav
Har du relevant fagskoleutdanning fra tidligere kan du nå ta fordypningsfag i Bygningsautomasjon. Utdanningen bygger direkte på de grunnlagsemnene du allerede har fra tidligere utdanning.
Utdanningen er nettbasert med samlinger. Det vil være nettbasert undervisning en kveld per uke (16:00 - 20:00). Videre vil det være to samlinger ved fagskolen per semester. Du kan bo rimelig på hotell i nærheten av fagskolen.
Utdanningen er beregnet på deg som er i full jobb, eller som har redusert stilling.
Søknad
Søknadsfristen er 10.desember 2024. Du sender inn søknad via vårt elektroniske skjema.
I søknaden ber vi deg oppgi opptaksgrunnlag (fagbrev og/eller arbeidserfaring). Denne utdanningen krever i tillegg at du laster opp dokumentasjon på tidligere bestått høyere fagskolegrad innen tekniske fag.
Vi åpner for søknader 15.september 2024
Vi har et begrenset antall studieplasser og vil prioritere søkere etter søknadsdato.
Utdanningen kvalifiserer til stillinger i privat og offentlig sektor som:
- Prosjektingeniør
- Rådgivende ingeniør
- Salg og service av tekniske hjelpemidler og systemer
- Faglærer i videregående skole og fagskole.
- Driftsleder/ anleggsleder
- Produksjonsleder
- Arbeidsleder
- Vedlikeholdsleder
- Inspektør
Arbeidsformer
Undervisningen tar utgangspunkt i at studentene skal gå inn i lederjobber. Prosjektarbeid i grupper er en viktig arbeidsform.
Prosjektene er tverrfaglige, og studiet avsluttes med et hovedprosjekt i samarbeid med næringslivet. Vi varierer mellom tradisjonell undervisning, gruppearbeid og prosjektarbeid.
Skolene samarbeider nært med det lokale næringsliv i form av bedriftsbesøk/ekskursjoner og gjesteforelesere. Vi henter problemstillinger for prosjekter fra det virkelige liv.
Vurdering og dokumentasjon
Det gis vurdering med karakterer til hver modul på bakgrunn av studentenes tilegnelse av fagene. I utdanningene inngår det også et mindre tverrfaglig prosjekt i første år, samt et hovedprosjekt i siste studieår.
Etter endt utdanning vil du motta et vitnemålstillegg til ditt opprinnelige vitnemål med karakterutskrift og bekreftelse på at du har gjennomgått en fullverdig fagskoleutdanning i bygningsautomatisering i tillegg til den opprinnelige
Er du usikker på om din tidligere fagskoleutdanning er tilstrekkelig, kan du sende mail til vår studieadministrasjon
Har du spørsmål?
Send e-post til: fagskolen@vtfk.no
Sentralbord: Telefon 35 91 77 50