Praktisk informasjon

Her finner du praktisk informasjon hentet fra studenthåndboken.

Design Uten Navn (11)

Hvordan er samlingene lagt opp? +

Nettbasert med samlinger

Som hovedregel har vi to samlinger per semester. En samling varer i 3 dager, og foregår fra 08:00 – 16:00 på ett av våre studiesteder. I ditt velkomstbrev får du informasjon om hvilken klasse du tilhører, samt når og hvor denne klassen har samlinger.

For øvrig kan du alltid få oversikt ved å se på samlingsplanen.

Stedbasert på deltid

Våre stedbaserte utdanninger på deltid har en fast undervisningsdag i uken. I velkomstbrevet får du beskjed om hvilken dag i uken dere skal møte opp, og hvilket klasserom denne undervisningen foregår på.

Denne informasjonen finner du også i samlingsplanen. 

Kan jeg søke lån og stipend hos Lånekassen? +

Studiene ved Fagskolen Vestfold og Telemark gir deg rett til lån og stipend i Statens lånekasse for utdanning.

Besøk Lånekassens nettsider for å sjekke hvor mye lån og stipend du kan få. Studenter som har fått studieplass og takket ja til denne, kan allerede nå søke om lån og stipend.

Sjekk ut hvor mye støtte du kan få i lånekassen sin støttekalkulator!

lånekassen
Hvor kan jeg parkere når jeg er på samling? +

Studiested Horten

Det er et gratis parkeringsområde i sør og et i nordøst når du kommer inn på Bakkenteigen (Campus Vestfold, USN). Parkering er kun på oppmerkede plasser. Vær klar over at feilparkerte biler kan få parkeringsbot.

Det er eget parkeringsområde for samkjøring, men det krever gyldig oblat i vinduet. Kontakt Servicetorget hos USN for mer informasjon.

Studiested Porsgrunn

Alle ansatte og studenter kan parkere gratis på egne oppmerkede plasser på parkeringsplassen, merket med Fagskolen (lengst inne på parkeringsplassen, følg merking).

Du må registrere bilen du parkerer i vårt parkeringssystem. Dette kan du gjøre ved å følge egen lenke i Canvas. Studieadministrasjonen legger denne lenken ut som kunngjør i starten av hvert skoleår.

Inntil du har registrert bilen din i systemet kan du registrere manuelt hver gang du parkerer. Dette gjør du på en av skjermene våre. Det finnes en skjerm utenfor servicekontoret i fagskolebygget, og en skjerm ved kantinen i Delta-bygget.

Jeg trenger overnatting i nærheten av studiestedet, hva anbefaler dere? +

Det finnes flere gode overnattingsmuligheter i nærheten av alle våre studiested. Hvert skoleår lager vi egne avtaler med utvalgte hotell for å sikre et prisgunstig alternativ for våre studenter.

For å benytte deg av disse avtalene kan du lese mer om dem i studenthåndboken. 

Kan jeg benytte meg av studenttilbud og rabatterte priser? +

Ja, nå som du er student hos oss har du tilgang til studentfordeler på lik linje med alle andre studenter.

For å benytte deg av rabattertepriser på kollektiv, kulturarrangementer, bokhandler osv må du kunne vise til ditt studentbevis.

Les mer om hvordan du får tilgang til ditt studentbevis. 

Finnes det kantiner ved deres studiested? +

Studiested Porsgrunn 

Her finner du kantine  i første etasje i Deltabygget. På menyen finnes det varmretter, salat buffet og ferdig påsmurte baguetter i alle prisklasser.

Studiested Horten

Studenter kan benytte seg av de tre spisestedene og en kiosk som Studentsamskipnaden driver på Campus Vestfold. Som student hos oss får du tilgang til studentpris på alt av mat og drikke.

Studiested Herøya

Det finnes dessverre ikke en kantine på dette studiestedet. Vi anbefaler at man tar med seg egen lunsj. Et alternativ er den nærmeste dagligvarebutikken. Det finnes en Kiwi-butikk to minutter med bil fra studiestedet.

Hva er studentsamskipnaden? +

Fagskolen Vestfold og Telemark er tilknyttet Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge (SSN). Studentsamskipnaden har som formål å gi trygghet og skape trivsel i livet rundt studiene.

Studentsamskipnaden disponerer studentboliger for begge studiestedene som enten er på camus eller campusnært. Studentsamfunnet arrangerer studentkroer, skidager, utflukter med mer og bidrar til at det er godt å være student i Vestfold og Telemark fylkeskommune. I den forbindelse betaler studentene en semesteravgift, som bidrar til å dekke noe av driften ved Studentsamskipnadens tilbud.

Semesteravgiften er en lovpålagt avgift som innkreves fra alle studenter ved Fagskolen Vestfold og Telemark. I tillegg til medlemskap i Studentsamskipnaden, inkluderer semesteravgiften også et frivillig medlemskap i Organisasjonen for Norske Fagskolestudenter (ONF).

Les mer om fordelene og hvordan du benytter deg av dem. 

Må jeg kjøpe bøker før studiestart? +

Nei, du trenger ikke kjøpe bøker før studiestart. Første undervisningsdag vil faglærere fortelle mer om hvilke bøker som er anbefalt å kjøpe. Vi har også egen avtale med bokhandel på våre studiesteder, slik at bøkene du trenger er tilgjengelig å kjøpe her hos oss.

Dersom du likevel ønsker å kjøpe på forhånd, anbefaler vi at du venter til du mottar ditt velkomstbrev hvor en litteraturliste ligger vedlagt.

Velkomstbrevet blir tilsendt før sommerferien, og ligger tilgjengelig på våre nettsider etter at det er utsendt.

Jeg skal kjøpe ny PC og/eller kalkulator, hva anbefaler dere? +