Praktisk informasjon

Velkommen til Fagskolen Vestfold og Telemark!

Her finner du praktisk informasjonen du trenger som student hos oss. Dette inkluderer informasjon om lån og stipend, studieadministrasjon, kantine, overnatting og parkering.

IT-Håndbok for nye studenter

Som student ved Fagskolen Vestfold og Telemark er det viktig at du får en tidlig innføring i systemene våre. For å sikre deg en god start har vi laget 11-steg som alle nye studenter burde gjennomføre ved studiestart. 

 

Lån og stipend

Studiene ved Fagskolen Vestfold og Telemark gir deg rett til lån og stipend i Statens lånekasse for utdanning.

Besøk Lånekassens nettsider for å sjekke hvor mye lån og stipend du kan få. Studenter som har fått studieplass og takket ja til denne, kan allerede nå søke om lån og stipend.

Sjekk ut hvor mye støtte du kan få i lånekassen sin støttekalkulator!

lånekassen

 

Påloggingsinformasjon og Student-ID

Som ny student vil du få tilgang til vår læringsplattform Canvas før studiestart 17. august. Innloggingsinformasjon sendes til deg via SMS.

Den samme brukeren gir deg tilgang til Office 365 og din Student-ID 

For å benytte deg av din student ID må du laste ned appen Pocket-ID på din telefon. Du kan logge på med din skolebruker, og får således tilgang til din digitale student ID. 

 

Studentsamskipnaden

Fagskolen Vestfold og Telemark er tilknyttet Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge (SSN). Studentsamskipnaden har som formål å gi trygghet og skape trivsel i livet rundt studiene. Studentsamskipnaden disponerer studentboliger for begge studiestedene som enten er på camus eller campusnært. Studentsamfunnet arrangerer studentkroer, skidager, utflukter med mer og bidrar til at det er godt å være student i Vestfold og Telemark fylkeskommune. I den forbindelse betaler studentene en semesteravgift, som bidrar til å dekke noe av driften ved Studentsamskipnadens tilbud. Semesteravgiften er en lovpålagt avgift som innkreves fra alle studenter ved Fagskolen Vestfold og Telemark. I tillegg til medlemskap i Studentsamskipnaden, inkluderer semesteravgiften også et frivillig medlemskap i Organisasjonen for Norske Fagskolestudenter (ONF).

Merk!
Studenter tilknyttet fagskolen får tilsendt faktura for semesteravgift fra Fagskolen Vestfold og Telemark.

For mer informasjon angående de ulike tilbud SSN har, henviser vi til Studentsamskipnadens egen nettside

Vi er her for deg, student - se video

Har du sett alle studentrabattene som ligger inne som student? Sjekk ut studentrabatter SSN'

Ønsker du å dra full nytte av ditt medlemskap? Last ned appen og få tilgang til rabatter, og eventer! 

 Les mer om SSN
 

Studieadministrasjon og veiledning

Målet til Fagskolen Vestfold og Telemark er at du skal oppleve fagskolen som et trygt og utviklende studiested.

Fagskolen tilbyr rådgivning og samarbeid med studenter individuelt og klassevis. Har du behov for veiledning, tilrettelegging eller studierelaterte samtaler, kan du ta kontakt med studieadministrasjon.

Les mer om tilrettelegging her

 

Kantine

Studiested Porsgrunn benytter seg av kantina i første etasje i Deltabygget. Her får du både varmretter, salat buffet og ferdig påsmurt i alle prisklasser.

Studiested Horten kan benytte seg av de tre spisestedene og en kiosk som Studentsamskipnaden driver på Campus Vestfold.

 

Overnatting 

illustrasjon
Illustrasjonsbilde

Her finner du noen muligheter for overnattinger ved begge studiesteder. Det finnes også nærliggende campingplasser der du kan parkere bobil eller leie rimelige hytter Les mer om overntattingsmuligheter her  

 

Parkering

Studiested Horten
Det et parkeringsområde i sør og et i nordøst når du kommer inn på Bakkenteigen (Campus Vestfold, USN). Parkering er kun på oppmerkede plasser. Vær klar over at feilparkerte biler kan få parkeringsbot. Det er eget parkeringsområde for samkjøring, men det krever gyldig oblat i vinduet. Kontakt Servicetorget hos USN for mer informasjon.

Studiested Porsgrunn
Alle ansatte og studenter må parkere på egne oppmerkede plasser på parkeringsplassen, merket med Fagskolen (lengst inne på parkeringsplassen, følg merking). Du må registrere kjøretøy som du bruker i en egen lenke - se kunngjøring på Canvas. Inntil du har registrert kjøretøy må du registrere manuelt på skjerm ved fagskolens administrasjon eller ved inngangen til Deltabygget.